نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

مرگ نوزاد يكي از تلخ‌ترين و دردناك‌ترين اتفاقاتي است كه ممكن است براي والدين در طول زندگي پيش‌ بيايد. اين مسئله زمينه بروز مشكلات و پريشاني‌هاي روانشناختي براي والدين مي‌شود. فشار رواني كه مرگ نوزاد براي مادر و پدر ايجاد مي‌كند مي‌تواند بر روابط آن‌ها نيزتاثير منفي بگذارد و حتي در ساير جنبه‌هاي زندگي والدين مشكلاتي را به وجود بيارود. رايج‌ترين واكنشي كه والدين دچار آن مي‌شوند افسردگي است. بازگشت به شرايط عادي بدون كم

منبع: مرگ نوزاد بعد از تولد

كنار آمدن با مرگ نوزاد

مرگ نوزاد تلخ‌ترين تجربه‌اي است كه احتمالا والدين تجربه مي‌كنند. والدين معمولاً پس از اين اتفاق دردناك دچار پريشاني‌هاي روانشناختي مختلفي مي‌شوند. والديني كه نوزاد خود را از دست مي‌دهند معمولاً احساس غم شديد، نااميدي، پوچي، خشم و… مي‌كنند. برخي از والدين ممكن است دچار احساس گناه شوند و مرگ نوزاد را به دليل قصور و كوتاهي خودشان در نجات او در نظر بگيرند. بنابراين مي‌توان گفت تمام زنان و مردان سوگ را تجربه مي‌كنند و هر فردي ممكن است مدت زمان مشخصي را درگير اين مسئله باشد. برخي از والدين به دليل وابستگي شديدي كه به فرزند خود داشته‌اند ممكن است براي سال‌هاي طولاني نتوانند با اين مسئله كنار بيايند و زندگي‌شان دچار آسيب‌ها و تحولات چشمگيري شود. از اين جهت بهتر است والدين در اين مسير حتما از يك روانشناس خانواده كمك بگيرند. بنابراين پيشنهاد مي‌شود همين الان براي دريافت مشاوره كودك اقدام نماييد.

مراحل سوگ ناشي از مرگ نوزاد

همه افرادي كه به نوعي با مرگ نوزاد بعد از تولد مواجهه مي‌شوند سوگ را تجربه مي‌كنند، اما شدت تجربه اين فقدان براي هر كس متفاوت است، با اين حال فرايند سوگ پنج مرحله اصلي دارد كه ممكن است با شدت و طول زمان‌هاي مختلف آن‌ها را طي كنيد.

انكار

اولين واكنش والديني كه نوزاد خود را از دست داده‌اند معمولاً انكار است و هر دو يا يكي از آن‌ها تحت هيچ شرايطي نمي‌تواند اين مسئله را باور كند و دائم اين موضوع را انكار مي‌كند. برخي از والدين ممكن است سال‌ها مرگ نوزاد خود را انكار كنند. از جمله علائمي كه در اين مرحله ممكن است براي والدين داغدار پيش‌ بيايد شامل، شوكه شدن، اجتناب از موضوع و صحبت كردن در ارتباط با آن مسئله، بي‌حسي هيجاني، احساس پوچي و… مي‌باشد.

پرخاشگري و خشم ناشي از مرگ نوزاد

پس از طي مرحله انكار و به اصطلاح باور كردن اين مسئله كه نوزادشان فوت كرده است، معمولاً والدين واكنش خشم و عصبانيت را از خودشان نشان مي‌دهند. در اين مرحله والدين به نوعي از همه كس و همه چيز شكايت دارند و نسبت به همه چيز پرخاشگر هستند كه چرا اين اتفاق براي آن‌ها پيش آمده است. در اين مرحله عمدتاً والدين دنبال كسي مي‌گردند كه او را مقصر اين اتفاق بدانند و سرزنشش كنند. نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه در اين مرحله والدين داغدار معمولاً تمايلي به دريافت حمايت و كمك از ديگران ندارند.

چانه زني

در اين مرحله والدين هنوز مرگ نوزاد خود را نپذيرفته‌اند و نتوانسته‌اند با شرايط جديد كنار بيايند، همچنين ممكن است در مرحله چانه زني والدين به خرافات و… سمت و سو پيدا كنند. يكي از رفتارهاي رايج فرد سوگوار در اين مرحله اين است كه مدام ارتباط با علت موضوع صحبت مي‌كند. به عبارتي فرد حاضر است هر كاري انجام دهد تا فرزند از دست رفته‌اش دوباره به زندگي بازگردد.

افسردگي ناشي از مرگ نوزاد

در اين مرحله ديگر والدين تلاشي براي بازگرداندن فرزند خود نمي‌كنند و بيشتر به پذيرش مي‌رسند، اما پذيرش آن‌ها حالتي از درماندگي و افسردگي و نااميدي دارد. به طور مداوم والدين در اين مرحله احساس غم و اندوه فراوان مي‌كنند. اين غم و افسردگي مي‌تواند براي سال‌ها همراه پدر و مادر سوگوار باقي بماند.

پذيرش

آخرين مرحله از مراحل سوگ، مرحله پذيرش است، در اين مرحله والدين سوگوار با مرگ نوزاد خود كنار مي‌آيند و به نوعي به پذيرش واقعيت و سازگاري با آن مي‌رسند. در اين مرحله فرد اتفاق پيش آمده را مي‌پذيرد و به مرور زمان براي بازگشت به زندگي عادي خود آماده مي‌شود. نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه پذيرش به معناي داشتن هيجانات و احساسات مثبت و فراموش كردن اتفاق نيست، بلكه در اين شرايط فرد عزادار ياد مي‌گيرد كه بايد اين مسئله را قبول كند و به زندگي خودش ادامه دهد. همه افراد نمي‌توانند به مرحله پذيرش برسند، برخي از والدين ممكن است براي سال‌ها نتوانند با اين مسئله به طور اثربخش كنار بيايند.

سوگ ممكن است براي كساني كه سقط جنين نيز داشته‌اند رخ بدهد. به همين دليل به كساني كه قصد سقط جنين دارند، تاكيد بر حفظ نوزاد و يا پيدا كردن راهكاري جايگزين سقط مي‌شود.

راهكارهايي براي كنار آمدن با مرگ نوزاد

1- حمايت اطرافيان

هنگامي كه والدين نوزاد خود را از دست مي‌دهند، ممكن است واكنش‌ها و رفتارهاي متفاوتي از خودشان نشان دهند، در اين شرايط اطرافيان و دوستان نبايد از دست آن‌ها ناراحت شوند، بلكه بهترين كار اين است كه هميشه از آن‌ها حمايت كنيد و در نقش پشتيبان باقي بمانيد. همچنين مي‌توانيد با آن‌ها صحبت كنيد. يكي از روش‌هاي موثر براي تخليه هيجاني والدين سوگوار اين است كه اجازه دهيد براي مدتي در خودشان فرو بروند، يا با آن‌ها در رابطه با احساسات‌شان صحبت كنيد. مهم‌ترين مسئله اين است كه هر طور شده حمايت خود را از آن‌ها دريغ نكنيد.

2- انجام فعاليت‌هاي مفيد اجتماعي

انجام فعاليت‌هاي اجتماعي و خيريه مي‌تواند راهكاري براي حفظ انگيزه و دل‌مشغولي فرد بعد از مرگ نوزاد محسوب شود. برخي از والدين ممكن است به دليل يك بيماري خاص نوزاد خود را از دست داده باشند، در اين شرايط برخي از والدين تصميم مي‌گيرند تا به خيريه‌ها يا انجمن‌ها مرتبط با آن بيماري كمك كنند تا افراد ديگر درگير اين مسئله نشوند. انجام فعاليت‌هاي اين چنيني مي‌تواند احساس خوشايند و ارزشمندي را براي والدين به وجود بياورد.

3- مراجعه به روانشناس و شركت در جلسات گروه درماني

به طور كلي كنار آمدن با مسئله مرگ نوزاد يك موضوع ناراحت كننده و دردناك است و بسياري از والدين ممكن است تا سال‌ها نتوانند به طور موثري با آن كنار بيايند. از اين جهت مراجعه به روانشناس يا شركت در جلسات گروهي روان درماني با والديني كه موضوع مشتركي را تجربه كرده‌اند مي‌تواند بسيار مفيد و موثر واقع شود. اگر به عنوان يك والد فرزند خود را از دست داده‌ايد حتماً از يك روانشناس كمك بگيريد و اين مسير تلخ و دردناك را به تنهايي طي نكنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه باردار ناخواسته مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا مرگ نوزاد مي‌تواند منجر به افسردگي والدين شود؟

مرگ نوزاد تلخ‌ترين و دردناك‌ترين اتفاقي است كه ممكن است براي هر زوجي پيش بيايد و اين مسئله والدين را دچار پريشاني‌هاي رواني شديدي مي‌كند. رايج‌ترين واكنشي كه ممكن است والدين دچار آن شوند اختلال افسردگي است. با اين حال پدران معمولاً دچار برون‌ريزي و پرخاشگري و… مي‌شوند و مادران بيشتر دچار درون‌ريزي مانند افسردگي مي‌شوند. بهتر است براي بهبود افسردگي والدين از يك روانشناس كمك گرفته شود.

منبع: مرگ نوزاد بعد از تولد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/10  ] [ ۰۶ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب